It is currently Sat Oct 25, 2014 5:13 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Weird speedfan readings
PostPosted: Thu Feb 04, 2010 3:39 am 
Offline

Joined: Mon Jan 18, 2010 4:33 am
Posts: 10
Location: Aarhus, Denmark
Hi.

I recently installed speedfan and I'm getting some very weird readings.
First of all:

Temp1: 33C
Temp2: 30C

so far so good. Aren't quite sure what Temp1 and Temp2 are refering too but I'm guessing some sensors on the mobo? Anyway 30 degrees sounds fine no matter what. Here comes the weird part. The next temp:

Temp3: -128C
- And yes. There's a minus in front of the 128 degrees oO

The rest seems fine:

HD0: 33C
Core: 14C

My system specs is as follows:
Mobo: ASUS M4A785G (with onboard Radeon HD 4200)
CPU: AMD 240e 2,8 GhZ (passively cooled with Scythe Minja)
HD: Western digital Green, 500GB

I know alot of you use speedfan so I hope someone will be able to explain the -128 degree reading - that's just weird :)

All help and advice will be much appreciated.

/Bjarke


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 04, 2010 4:56 am 
Offline
Moderator

Joined: Mon Dec 09, 2002 7:11 pm
Posts: 7372
Location: Maynard, MA, Eaarth
Hi Bjarke,

It sounds like there is a sensor on the motherboard that is not compatible with Speedfan, that's all.

_________________
Sincerely, Neil
http://neilblanchard.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 04, 2010 7:13 am 
Offline

Joined: Mon Jan 18, 2010 4:33 am
Posts: 10
Location: Aarhus, Denmark
Ok. Thanks.
I'll ignore it and enjoy my new htpc then :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 19, 2010 12:41 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 31, 2010 8:19 am
Posts: 266
Location: OV, The Netherlands
That reading is a false reading. Every board has it and nobody knows where its comes from :P

_________________
My quiet P180 Mini PC
Q6600 Xigmatek HDT-S1283 + TR Bolt Thru | MSI R5770 (soon a)Arctic Accelero S1 rev 2 | 4Gb ram | Asus P5Q-VM | 2.6TB storage | OCZ ModXStream Pro 500w


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group