It is currently Sun Apr 20, 2014 3:14 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: IE woes
PostPosted: Tue May 01, 2007 7:50 am 
Offline

Joined: Wed Apr 16, 2003 11:40 am
Posts: 231
Location: seattle, wa
One of my computers just sat there, chugging away at units and attempting to send them every 30 minutes.

Every time it would attempt to send, my network would blow apart. Latencies into the 5 second range. (not milliseconds - seconds!)

It could fetch units and work on them, but the destination servers always were down.

I had so many work units stacked up, the oldest ones were being deleted to make room for new results.

After getting new routers and a new internet service, no improvement.

Turns out that a new patch to Internet Explorer closed all high-numbered outgoing ports. Since the folding@home collection servers use port 8080, they were blocked.

Simple fix - when the folding@home program says "Use internet explorer settings?" you say no (or hell no) (or what were you thinking, of course no)

/cry, to think of those months of lost packets


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2007 10:50 am 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Sun Dec 21, 2003 11:24 am
Posts: 1735
Location: 'Sunny' Cornwall U.K.
:( Big Sympathy due there herosformula. :(

Big Bummer... :evil:





I have a WU sat in queue since mid April due to down servers. Yesterday had a bad checksum on current WU and restarted..... after 96% done on a slow machine... :(

Hey Ho!!... :roll:



Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2007 12:37 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 16, 2004 11:44 am
Posts: 66
Location: Seattle, WA, USA
you can still try to send some of them.

check the state of the queue, (-queueinfo) and if there are any finished WU that the deadline hasnt expired, you can use the send command with the queue position.

of course, first make sure you have connectivity...

Avi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: IE woes
PostPosted: Thu May 17, 2007 5:38 am 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Fri Apr 04, 2003 6:21 pm
Posts: 4244
Location: Undisclosed but sober in US
herosformula wrote:
Simple fix - when the folding@home program says "Use internet explorer settings?" you say no (or hell no) (or what were you thinking, of course no)

/cry, to think of those months of lost packets


Oh I had that problem and posted it here. It was documented over at the FAH forums as well.

_________________
People who put money and political ideology ahead of truth and ethics are neither´╗┐ patriots nor human beings.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group