It is currently Sun Jul 13, 2014 2:58 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: need help w/ ideq 200V memtest
PostPosted: Sat May 08, 2004 11:42 am 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Fri Sep 26, 2003 6:28 pm
Posts: 406
Location: CT, USA
i'm building a biostar ideq 200v for my parents and i'm having some issues. i put in a barton 2500 and a stick of 256MB kingston pc3200 and ran memtest86 v3.1 and i get LOTS of errors on test 5. if i lower the FSB from 166 to 133 i get ZERO errors. thinking it was a bad stick i went out and bought another stick of PC2700 (also kingston) and it performs exactly the same: errors at 166, none at 133.

i don't have another mobo with high enough FSB to test the ram in, but its seems obvious to me that it isn't the ram at fault. so i'm thinking its either the mobo or cpu. can anyone recommend a good troubleshooting procedure to take from here? any 200v owners have similar issues / fixes?

_________________
main: athlon II 240e + Dark Knight, MSI 785GM-E65, Dell RM112, 4GB G-Skill, HVR-2250, 256GB Samsung 830 & 3TB WD Red, CM Elite 341
laptop: IBM Thinkpad X60s, LV CoreDuo 1.66, Samsung 840 120GB


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 08, 2004 1:28 pm 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Fri Sep 26, 2003 6:28 pm
Posts: 406
Location: CT, USA
ok nevermind... i just reflashed the bios and all is now well. i think it actually had something to do w/ the onboard VGA. when the memory was failing, memtest was showing 240MB under test, now its working and its showing 224MB under test. 256 - 32 for onbard VGA gives 224. hell if i know. just wish i hadn't run out and bought more ram. oh well, maybe i can return it.

_________________
main: athlon II 240e + Dark Knight, MSI 785GM-E65, Dell RM112, 4GB G-Skill, HVR-2250, 256GB Samsung 830 & 3TB WD Red, CM Elite 341
laptop: IBM Thinkpad X60s, LV CoreDuo 1.66, Samsung 840 120GB


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 08, 2004 1:36 pm 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Sun Mar 09, 2003 12:27 pm
Posts: 1465
Location: Reading.England.EU
Well - I built a 200V with Barton XP2500 for my daughter recently and it had zero problems (and it was before the new BIOS hit the streets). Possibly a CMOS reset could have sorted you as well. The memory allocated to VGA is a BIOS parameter, BTW.

But anyway - typically (IMHO) a test 5 fail is actually a cache (i.e. CPU) issue.

_________________
2009/Oct: Jetway JNC81-LF * 4850e naked under fanless Xigmatek Apache * Antec mini Skeleton w/Nexus 120mm PWM fan * Delta 90W brick w/Skeleton DC-DC board * WD2500BEVT 250Gb blue


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group