It is currently Thu Jul 31, 2014 5:56 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Hard drive test errors
PostPosted: Mon Oct 07, 2013 9:11 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 22, 2008 9:47 pm
Posts: 195
Location: New York
I finally got around to installing my WD drive to be used an internal backup and media drive.
I ran HD Tune slow test and 2 sectors came out red (damaged). 1 in the 6th row and 1 in 7th.
Should I be worried?
Anything i can do to remedy it?
I checked and apparently warranty ran out a year ago, even though I didn't buy it that long before that.

_________________
Antec P180B|Asus P5B Deluxe/Wifi|Intel Q9550 (2.8) w/ Kingwin 12025| Dominator 4gb + 4gb XMS2 @667|nVidia GTX 260|Seagate 200gb 7200.10|WD 6400AAKS | WD 1tb | Sandisk Extreme 120gb


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hard drive test errors
PostPosted: Tue Oct 08, 2013 5:21 am 
Offline

Joined: Thu Nov 19, 2009 10:20 am
Posts: 473
Location: Ottawa
Run the diagnostics from WD, not a third party tool. If there are only two bad sectors it may be able to remap them and make the drive more usable. That doesn't mean the drive will be reliable long term. You should test the drive with the WD diagnostics regularly if you intend to keep using it. If no more bad sectors show up the drive will probably be fine. If you start finding more bad sectors or other errors the drive is likely toast. Either way, don't use it for anything you haven't backed up.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group