It is currently Thu Apr 24, 2014 1:26 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: What's wrong with my notebook?
PostPosted: Mon Feb 18, 2008 8:18 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 17, 2007 10:46 pm
Posts: 43
Location: USA
So I have a Compaq Presario C502US,

Microprocessor: 1.86 GHz Intel® Celeron® M Processor 440
Microprocessor Cache: 1MB L2 Cache
Memory: 512MB DDR2 System Memory (1 Dimm)
Video Graphics: Intel Graphics Media Accelerator 950

but I swapped the CPU for an Intel Core Solo T1350 and put 2GB of RAM in there. My Kill-A-Watt meter says it's drawing ~60W!!! Before I added everything it was ~20W idle.

I tried checking other devices, so I know the meter's still good. I tried different outlets so I know that isn't the issue. For whatever reason I even opened the thing up to see if there was some dust or something I could clean out of the system. Unfortunately, I sold the original processor, so I can't put everything back and check the original system again. I don't really have any experience to be thinking this, but 60W for a notebook at idle seems ridiculously high. Anybody who wants to give me their thoughts on the matter? Thanks in advance.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: What's wrong with my notebook?
PostPosted: Mon Feb 18, 2008 9:10 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 22, 2007 5:47 pm
Posts: 12
Maybe the battery is charging?

Something should be getting hot if you are pouring 60 Watts into the notebook.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 12:42 am 
Offline

Joined: Fri Aug 10, 2007 1:33 pm
Posts: 141
Location: The Netherlands
Remove the battery and try again. Then you'll be sure it isn't charging...

_________________
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Terry Pratchett - Mort


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 05, 2008 6:54 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 17, 2007 10:46 pm
Posts: 43
Location: USA
Thanks guys. Yeah it was charging. :oops:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group