It is currently Thu Jul 10, 2014 10:28 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Biostar TA790GXBE board has stopped powering up
PostPosted: Sat Aug 04, 2012 2:46 am 
Offline

Joined: Mon Jan 29, 2007 10:30 am
Posts: 825
Location: London
I've had my Biostar TA790GXBE on the bench for a while but got round to ziptie-ing the fan to it yesterday and put it in the case but now it doesn't power up. When I switch the PSU on I see the board LEDs flicker on briefly, which is what they've always done so obviously power is getting to the board, in part at least.

The thing is, the board has power/reset buttons built onto it and the power one stopped working some time ago but as I could still power it with the switch attached to the front panel header block I wasn't too bothered. So perhaps there's a problem in that area that's spread to the header block as well now? Could it be a dry joint? I guess I could try and fix it myself if so, but if I'm lilkely to send it back for repair I can't mess with it at all.

It's a real pain because I was planning to send this PC to my brother for his birthday in 3-4 weeks. He's got the box for the motherboard, so if I have to send it for repair (I'm not sure it's still under warranty) I'll have to get him to post that to me before I can send it off and then who knows how long it will be before I get it back. I thought I could buy another motherboard if it's possible to get one that's more or less the same (i.e. 790GX chipset) so that I won't have to reinstall Windows 7 x86 from scratch and then sell the repaired Biostar board when I get it back

_________________
Main: CM HAF XB EVO case, MSI 990FXA-GD80, Phenom II X4 955 @3.5Ghz (TRUE Rev. C/Nexus), HD6950 2GB (with AXPII), 16GB Corsair Dominator LP DDR3 1066Mhz, Samsung F4EG, WD 2TB, 256GB SSD, Antec CP-850

2nd PC: Bach VX, GA-MA780G-UD3H, PhII 720BE @ 3.2Ghz (SI-128SE/Yate Loon fan), 8GB Kingston Hyper-X DDR2 1066MHz, Yate Loon 140mm intake, Nexus 120mm exhaust, HD103UJ, WD6400AAKS, Nexus Value 430W


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group