It is currently Mon Oct 20, 2014 11:16 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Tue Oct 23, 2012 1:07 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 24, 2006 8:00 am
Posts: 22
Location: Vancouver, BC
I just bought an open box Antec CP-1000 PSU and installed it in my system. I notice that there's a somewhat loud single CLICK or TICK sound every time it powers on or powers off. It's pretty much inaudible during regular operation. Is this normal for the CP-850/1000? I went over the SPCR review of the CP-850 and I can't find any mention of the click noise. I just want to make sure it's not defective because I have a fairly short return window. My previous PSU is a Corsair 520HX and it doesn't make that click noise, or if it does, it's really, really quiet.

_________________
FX-8350 @4.4GHz / Asus Sabertooth 990FX / Scythe Mugen 4 w/2xGlideStream 1900rpm PWM / 4x4GB Corsair Vengeance LP DDR3-1866 / Asus GTX560Ti DCII TOP / Antec CP-1000 / Antec P183 v2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Tue Oct 23, 2012 3:50 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 28, 2009 1:42 am
Posts: 345
Location: Australia
My CP-850's did that as well, both the one I originally bought, as well as an RMA replacement. I'm thinking that it's normal.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Tue Oct 23, 2012 9:58 pm 
Offline
Patron of SPCR

Joined: Sun Nov 09, 2003 7:18 am
Posts: 1072
Location: UK
Hi, my Antec Signature also does the same. A distinct mechanical sounding click at power on or off, almost like a relay. It's always done it and has no problems so far...

Regards, Seb

_________________
i7 2600k under NH-C14 w/2xTY-140PWM fans, P8P67Deluxe, 8GB RAM, GTX560Ti OC w/TwinTurbo II and BIOS fanspeed mod. 2x120GB HyperX 3K RAID 0 & 2TB EARX in Scythe QuietDrive outside case. Antec Signature 650 fan swapped. CoolerMaster 201C with 2x92 + lower 92mm fan out rear, holes-in-floor and mesh top+front intakes.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Wed Oct 24, 2012 8:21 am 
Offline

Joined: Fri Feb 24, 2006 8:00 am
Posts: 22
Location: Vancouver, BC
Thanks for the confirmation guys. At least now I know it's normal behavior. SebRad, yes, that's exactly what the sound reminded me of, the mechanical click of a relay. I just haven't heard it on a PSU until now. Like I mentioned, I was using a Corsair HX520 prior to this, and my brother has a Corsair TX650 in his box, and prior to that, I had a Seasonic SuperTornado 400, and he had whatever Antec 430W that came in the Sonata 2. None of these ever had this mechanical click.

_________________
FX-8350 @4.4GHz / Asus Sabertooth 990FX / Scythe Mugen 4 w/2xGlideStream 1900rpm PWM / 4x4GB Corsair Vengeance LP DDR3-1866 / Asus GTX560Ti DCII TOP / Antec CP-1000 / Antec P183 v2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Wed Oct 24, 2012 8:55 am 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Tue May 15, 2007 1:39 am
Posts: 1929
Location: Finland
It is a much higher power unit, so maybe it needs that relay, whereas the lower power units do not. My 530 W PSU doesn't click, but that sounds exactly like what my 800 VA UPS does when it cuts power to the "Eco" sockets (two sockets that turn off when "main" socket device turns off).

_________________
Case: Define Mini
Parts: P8Z77-M Pro µATX, i5-3570K, N650Ti-1GD5/OC, 8 GB G.Skill DDR3U, Xonar DX, WD G 1 TB, mx100 256 GB SSD, RX-5300 PSU
Cooling: Noctua NH-U12P SE2 + Scythe SS PWM, 2x Noctua NF-P12
Extras: Eaton UPS, Dell 24" EIPS, Ducky TKL, SteelSeries Sensei Raw, Synology DS213j 6 TB NAS
idle-load: CPU 32-44 °C @ 300/600-600/800 RPM, GPU 35-65 °C @ 1200-1650 RPM


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Antec CP-1000/850 click noise at power on/off
PostPosted: Wed Oct 24, 2012 11:21 am 
Offline

Joined: Fri Feb 24, 2006 8:00 am
Posts: 22
Location: Vancouver, BC
Good point, this is my first high power PSU. I originally wanted a CP-850 but found this open box CP-1000 for 20% cheaper than a new CP-850 so I couldn't resist. I'm going to add another XFX 6870 and cross-fire them, as well as pushing my 1090T past 4GHz so that's why I wanted a higher power PSU. The HX520 wouldn't cut it (it's also missing the 2nd pair of 6pin PCI-E connectors for the 2nd video card) for that kind of usage.

Now that you mention it, my APC 450W/750VA UPS does the same click when it cuts power to run it's periodic self-test. Speaking of which, I think I may have to upgrade my UPS to to match my new build/upgrade.

_________________
FX-8350 @4.4GHz / Asus Sabertooth 990FX / Scythe Mugen 4 w/2xGlideStream 1900rpm PWM / 4x4GB Corsair Vengeance LP DDR3-1866 / Asus GTX560Ti DCII TOP / Antec CP-1000 / Antec P183 v2


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: bastiaan, Nicias and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group