It is currently Thu Sep 18, 2014 7:44 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Raising PC Mark 2002 HDD Score
PostPosted: Fri Jan 24, 2003 4:16 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 24, 2003 4:00 pm
Posts: 15
Location: Vancouver, Canada
I ran PC Mark a couple of days ago, and I got what I think is a low score for my HDD. I have a Barracuda IV 40GB, is it because it only has 2MB cache?

I only got 819 points for my HDD.

_________________
System: AMD XP 1800+
Gigabyte GA-7VTXH+
ATI Radeon 8500 LE 128MB
512MB DDR PC-3200
Panasonic 24x10x40x
WD Caviar SE 80GB 8MB Cache

OS: Windows XP Professional

Monitor: Samsung SyncMaster 900NF

Built by MacNews and Danceman


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 24, 2003 5:53 pm 
Offline
Patron of SPCR

Joined: Mon Oct 21, 2002 1:01 am
Posts: 543
Location: Vancouver, BC, Canada
Hi MacNews, welcome

Image

My link is broken right now, hopefully it'll come back soon. But anyway, if yer running Win2000, then you need to make sure DMA is on in the system control palette.

PS: what's behind the choice of your name?

_________________
FS: SX1040, PSU duct, TigerMP, 2x1.4GHz, 'Cuda7 120GB, dcupld L1As (6V) (link)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 26, 2003 11:07 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 24, 2003 4:00 pm
Posts: 15
Location: Vancouver, Canada
powergyoza wrote:
Hi MacNews, welcome

Image

My link is broken right now, hopefully it'll come back soon. But anyway, if yer running Win2000, then you need to make sure DMA is on in the system control palette.

PS: what's behind the choice of your name?


I'm running Win XP Pro, I'll try the DMA thanks. My name is a very long story. :lol:

_________________
System: AMD XP 1800+
Gigabyte GA-7VTXH+
ATI Radeon 8500 LE 128MB
512MB DDR PC-3200
Panasonic 24x10x40x
WD Caviar SE 80GB 8MB Cache

OS: Windows XP Professional

Monitor: Samsung SyncMaster 900NF

Built by MacNews and Danceman


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 03, 2003 6:39 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 25, 2003 10:28 am
Posts: 85
I have DMA enabled. Using a WD1000BB (Western Digital 100 gb with 2mb cache), my PCMark2002 HDD score is 1074.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 03, 2003 7:08 pm 
Offline
SPCR Reviewer

Joined: Sun Aug 11, 2002 3:26 pm
Posts: 3998
Location: Phoenix, AZ
819 isn't that far off from what I've seen with my 'cuda. I average 900ish. Try running the test several times and taking an average. It also makes a big difference if your disk is nearly full (more than 75%) or fragmented.

Besides checking DMA in Windows also check your BIOS to make sure you're running DMA there and that its running at ATA100. I've seen factory new machines that arrived with the BIOS set to ATA33. (I won't mention company names, but it rythmes with "smell")

But realise that you'll never be as fast as a WD screamer, but you'll be quieter.

_________________
Senior Contributing Writer, SPCR


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 03, 2003 8:20 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 24, 2003 4:00 pm
Posts: 15
Location: Vancouver, Canada
I have DMA enabled. For my primary IDE it's "Ultra DMA mode 5" for my secondary IDE it's "Multi-Word DMA mode 2".

_________________
System: AMD XP 1800+
Gigabyte GA-7VTXH+
ATI Radeon 8500 LE 128MB
512MB DDR PC-3200
Panasonic 24x10x40x
WD Caviar SE 80GB 8MB Cache

OS: Windows XP Professional

Monitor: Samsung SyncMaster 900NF

Built by MacNews and Danceman


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 03, 2003 8:22 pm 
Offline
SPCR Reviewer

Joined: Sun Aug 11, 2002 3:26 pm
Posts: 3998
Location: Phoenix, AZ
Is the HDD on the primary IDE by itself, or is it Master/Slaved with an optical drive? If it is, move the optical to the secondary IDE.

_________________
Senior Contributing Writer, SPCR


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 04, 2003 1:00 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 24, 2003 4:00 pm
Posts: 15
Location: Vancouver, Canada
I know my harddrive is the primary master, I have to check about my CD-RW.

_________________
System: AMD XP 1800+
Gigabyte GA-7VTXH+
ATI Radeon 8500 LE 128MB
512MB DDR PC-3200
Panasonic 24x10x40x
WD Caviar SE 80GB 8MB Cache

OS: Windows XP Professional

Monitor: Samsung SyncMaster 900NF

Built by MacNews and Danceman


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 18, 2003 4:19 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 30, 2003 7:26 am
Posts: 5
Location: Waxhaw, NC
I am running the 200gb w/ 8mb cache from wd {only 179 from compusa :) }

pc mark hd = 1146
sandra = 32193

It is really not loud at all, I have three 20gb drives by wd and they are all much louder than this one. The only thing that sucks is that you have to use a seperate controller (that was included) to get over 137gb :(

_________________
xp2400+ on an a7n8x dx
gf4ti4600
2 20gb wd 7200's (8mb 80 soon? or a seagate sata)
3 blue led fans (24db a piece)
2 ultra quiet panaflo's (21db a piece)
enermax 'whisper' 350 (soon to have a panaflo)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 19, 2003 3:46 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 24, 2003 4:00 pm
Posts: 15
Location: Vancouver, Canada
I'm going to run PC Mark a couple of more times, and see if there is any difference. I think my CD-RW is primary slave.

_________________
System: AMD XP 1800+
Gigabyte GA-7VTXH+
ATI Radeon 8500 LE 128MB
512MB DDR PC-3200
Panasonic 24x10x40x
WD Caviar SE 80GB 8MB Cache

OS: Windows XP Professional

Monitor: Samsung SyncMaster 900NF

Built by MacNews and Danceman


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group