It is currently Thu Nov 27, 2014 5:19 pm

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: PC locks up in standby mod!
PostPosted: Thu Jun 10, 2004 8:53 am 
Offline

Joined: Fri Jun 06, 2003 9:40 am
Posts: 636
Location: USA
Any help is appreciated.

My pc locks up 3 times straight after booting up, I usually leave it on most of the time. Now I have to restart it by shutting off the cpu rocker switch which I hate to do, and then reboot and go into what I want to do right away.

Should I disable the power shutdown/standby schemes or do you think I need to reinstall 98 SE?

TIA


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 10, 2004 11:37 am 
Offline
*Lifetime Patron*

Joined: Mon Jun 30, 2003 9:06 pm
Posts: 485
Location: Uppsala, Sweden
Frosty, we really need some specs of your computer to be able to help you. Freezing computers can be the result of a bucketload of things, both hardware and software related.

Maybe you should just change your SPCR name -- maybe that's what causes the freezes ;)

_________________
Happy silencing!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 10, 2004 4:01 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 14, 2004 11:36 am
Posts: 1083
Location: Reading, UK
Also - what troubleshooting have you done?

Is your memory flaky (i.e. - have you run memory benchmarks for a few hours without problems)?

Could it be temps?

Could it be power ...?

Could it be HD corruption or somesuch?

Etc. Etc...

A bit of info would help :).

_________________
D875PBZ, 3.4 GHz Prescott + TR XP-120 w/ 120 mm AF, AccoustiCase C6607 Black, 2x 250 GB S-ATA HD's, 2x 120 mm Evercool Aluminium fans
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 11, 2004 2:09 am 
Offline

Joined: Sun Dec 14, 2003 6:21 am
Posts: 484
Location: Czech republic
I remember, that when mine oldie Abit ST6R mobo go to the powersaving mod, it never wake up - ever except hard reboot :lol:
Win2k used, SP1 selected in bios and stuff... :?
I quess that for some mobos it simply don't work out. Solution? Disable powersaving into control pannel (any winblows) and be happy :wink: Or buy better mobo, or chack bios settings, or/and complain to the mobo maker... :?

_________________
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... :) my config - my caps


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 11, 2004 6:32 am 
Offline

Joined: Fri Jun 06, 2003 9:40 am
Posts: 636
Location: USA
I am a dumb terd, thought I’d clicked onto my sig to appear. /edit see age post. hehehe

Actually I found a few precious moments last night and had to boot into safe mod.

Some weird exe was also loading upon regualr bootup and so I recalled its name and renamed it while in safe mod.

I rebooted in regular mod and found my screen saver was on for one minute?

Also I had standby to kick in at 5 minutes and hard drive to shut down in 5.

I disabled all energy savers and set to zero, put no screen saver, I don’t recall ever setting up a screensaver, virus? I then ran Norton antivirus.

Did a shutdown, bootup and set hard drive only to shut down/standby at 5 minutes and left the other settings to never. The Athlon tends to shut down both fr and exhaust fans anyways after it is cool enough.

Is working fine now! Maybe I got a virus, I dunno. Weird.

_________________
XP1700 512ram Maxtor30 sits@casefloor Ati7500@5vFan, 80M Exhaust@12v Seasonic300NPFC,SLK800Wfan7v, =NeverSatisfied


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group