MSI K8N Neo Platinum and Cool 'n Quiet

The forum for non-component-related silent pc discussions.

Moderators: NeilBlanchard, Ralf Hutter, sthayashi, Lawrence Lee

Post Reply
Matt-man
Posts: 28
Joined: Tue Apr 15, 2003 3:04 pm
Location: Phoenix, AZ

MSI K8N Neo Platinum and Cool 'n Quiet

Post by Matt-man » Mon Jun 14, 2004 9:07 pm

Is anyone using Cool 'n Quiet successfully on this board? I'm using it with an Athlon 64 3000+. I have CnQ enabled in the BIOS, the AMD driver is loaded, and I have the power management set on Minimal. However, MSI's CoreCell utility as well as WCPUID are indicating that it's only dropping to 200x9 from the 200x10 full speed.

Any suggestions? I believe this CPU should drop down to something like 1GHz when idle.

aidanjm2004
Posts: 216
Joined: Mon May 24, 2004 10:42 pm
Location: Canada

Re: MSI K8N Neo Platinum and Cool 'n Quiet

Post by aidanjm2004 » Mon Jun 14, 2004 11:34 pm

Matt-man wrote:Any suggestions? I believe this CPU should drop down to something like 1GHz when idle.
I'm thinking of getting an MSI Athlon board, so hopefully someone has an answer to this.

sammermpc
Posts: 10
Joined: Mon Jun 14, 2004 11:50 pm

Post by sammermpc » Mon Jun 21, 2004 10:33 am

I'm running an MSI K8t neo-fis2r. I know pretty different, but my CnQ works fine, multiplier drops to four.

bonzichrille
Posts: 19
Joined: Sun Aug 11, 2002 3:26 pm
Location: Lund, Sweden

Post by bonzichrille » Thu Jun 24, 2004 8:26 am

hi matt-man!

As Im writing this my K8N neo platinum is reporting a speed of 1000mhz 5x mult, all I´ve done is enabled it in the bios and set power management in controlopanel to minimal. Works like a charm!

jojo4u
Posts: 806
Joined: Sat Dec 14, 2002 7:00 am
Location: Germany

Post by jojo4u » Fri Jun 25, 2004 1:07 pm

bonzichrille wrote:hi matt-man!

As Im writing this my K8N neo platinum is reporting a speed of 1000mhz 5x mult, all I´ve done is enabled it in the bios and set power management in controlopanel to minimal. Works like a charm!
Cool :) Just a little question: How many memory slots do you have populated?

RLiu818
Posts: 99
Joined: Sat May 22, 2004 3:32 pm
Contact:

Post by RLiu818 » Fri Jun 25, 2004 11:08 pm

I have it enabled on my 3200+ clawhammer CG

and in the WinXP System Profile it shows it running at 1.0ghz.

dimva
Posts: 57
Joined: Sun Mar 14, 2004 6:01 pm

Post by dimva » Sat Jun 26, 2004 5:05 am

sammermpc wrote:I'm running an MSI K8t neo-fis2r. I know pretty different, but my CnQ works fine, multiplier drops to four.
Same here. Cheapest 3200 ram available (Corsair value) 2x512mb. Yes, that's two slots.

I only had a single problem with dual slots: I had to change the locations of the memory from -XX to X-X or XX-.

Matt-man
Posts: 28
Joined: Tue Apr 15, 2003 3:04 pm
Location: Phoenix, AZ

Post by Matt-man » Fri Jul 30, 2004 6:39 pm

For what it's worth, I updated to the version 1.20 BIOS and now it idles at 200x5.

NeilBlanchard
Moderator
Posts: 7675
Joined: Mon Dec 09, 2002 7:11 pm
Location: Maynard, MA, Eaarth
Contact:

2 new questions

Post by NeilBlanchard » Fri Jul 30, 2004 7:24 pm

Hello:

Has anybody tried running all three RAM slots at DDR400? If so, what RAM and what latency settings?

Is this board undervoltable? If so, what have you managed, with what CPU?
Sincerely, Neil
http://neilblanchard.blogspot.com/

villa_joe
Posts: 49
Joined: Sat Jul 03, 2004 11:05 pm
Location: Texas

Post by villa_joe » Fri Jul 30, 2004 8:03 pm

Matt-man,
I have the same board and processor, MSI K8T Neo Fisr2 & A64 3200. Cool N Quiet activated running 200*4. Everything works well.


Also undervolted to 1.392
Thank You,
Joe

A64 3000 1MB Cache, MSI Neo Fisr2, Corsair Platinum Twins 512MB Each, All in Wonder 9600XT, Startech 500 Silent, Plextor CDRW & DVDRW, Seagate 7200.7 80 Gig X 2, Zalman CNPS7000, 4 Panaflo 80L 2 Pulling & 2 Pushing

Post Reply